Olietank

Werkblad: “Olietank”

Bij een aantal huizen (de “buitenring” – de oneven nummers van de Neerlandstraat) bevindt zich nog een olievat in de voortuin. Meestal onder de oprit.
Voor het verwijderen van olitetanks gelden een aantal voorschriften. Zie hiervoor de gemeente site.

Doe het zelf:
Een doe-het-zelver zal er veel genoegen aan beleven dit karwei zelf te klaren. Je komt dan echter nogal wat tegen. Voor advies: Johan Groenenboom (N45).

Professioneel:
Het professioneel laten verwijderen en afvoeren is goede oplossing zal ca. 500 á 1000 Euro kosten.
De olietank is op Neerlandstraat 37 verwijderd toen de oprit opnieuw werd bestraat.
De firma H.A. van Stipdonk uit Geldrop (Bogardeind 182 , 5664 EN GELDROP, Tel: 040 2863614) heeft de tank uitgegraven en afgevoerd. De tank was eerder al gereinigd (certificaat aanwezig), waardoor het als schroot mocht worden afgevoerd. Nadat de bestrating was verwijderd werd met een dragline de tank vrijgegraven en uit het gat getild. Het verwijderen heeft minder dan een uur tijd gekost. Op de tank liggen twee gewapende betonnen balken bedoeld om opdrijven van de tank tegen te gaan. Deze balken konden gemakkelijk en in het geheel eraf worden getild door de dragline. Het overgebleven gat is gevuld met zand.
Omdat de kosten in de offerte van de hele oprit waren verwerkt is het niet precies aan te geven wat de kosten waren voor het verwijderen van de olietank, maar een realistische schatting is € 500,= (prijspeil 2007).

Verwijderen van de tank in de praktijk :

Reacties en suggesties svp richten aan de Commissie Onderhoud.